+36-30 / 753 8599 (Hé-Pé, 08:00-16:30)
+36-30 / 753 8599 Hé-Pé, 08:00-16:30
Vásároljon még 25 000 Ft
értékben és a szállítás ingyenes!
0
Kosár
0 Ft ÁFA-val
Jelenleg az Ön kosara üres.
A kiválasztáshoz tanácsra van szüksége? Próbálja ki a tanácsadónkat.
Menü

Hogyan oldható meg a meleg levegő eloszlása a házban?

Nehézség: Nehézség Nehézség Nehézség Összetettebb
Válasz:

Kandallója van otthon, és azon töpreng, hogyan használhatná fel az általa termelt hőt más helyiségekben is?

Amennyiben IGENNEL válaszolt, akkor érdemes megfontolnia egy kandalló ventilátor beszerzését. Mert nem csak a kandalló mellett lehet melegedni!

A kandalló ventilátor ideális választás, ha több helyiség fűtését akarjuk megoldani, azaz a meleg levegő elosztására van szükség az egész lakásban vagy házban. A kandalló vagy a kályha jellemzően a ház központi helyén helyezkedik el. Innen használható fel a kandalló hőkibocsátása más helyiségekben vagy akár az emeleten is, és kifűteni egyszerre több helyiséget vagy emeletet. Ez otthona komfortos fűtését és alacsony üzemeltetési költségeket egyaránt jelent. A kandalló ventilátornak köszönhetően a felesleges hőt más helyiségekben is felhasználhatja, és ezáltal csökkentheti a szokásos fűtési módszerek, például a radiátorok, a közvetlen tüzelésű fűtőtestek vagy a padlófűtés költségeit.

A kandalló ventilátorok előnyei: Van értelme a kandallóventilátornak?

A kandalló ventilátor alkalmazása a meleg levegő elosztására a házban vagy lakásban számos előnnyel jár:

  • A kandalló ventilátorok még nagy teljesítmény mellett is nagyon halkan és szinte zajtalanul működnek.
  • Nem okoznak kellemetlen légáramlást.
  • A kandalló által termelt hő több helyiségbe való elosztásával hatékony fűtést biztosítanak.
  • A kandalló ventilátorok költséghatékonyak, fűtési költségeket takarítanak meg.

 


Hogyan működik a meleg levegő elosztása?

Ahhoz, hogy a meleg levegő eljusson a többi helyiségbe, a kandallót először fel kell szerelni egy kandalló ventilátorral. Amint a neve is mutatja, ez egy olyan készülék, amely a kandallóból, kályhából vagy kandallóbetétből meleg levegőt fúj minden csatlakoztatott helyiségbe.

A kandalló ventilátor termosztáttal van felszerelve: amint a kandallóban a hőmérséklet eléri a beállított hőmérséklet szintjét, a kandallóventilátor automatikusan bekapcsol, és elkezdi a meleg levegő áramoltatását a lakóhelyiségekben. Amint azonban a beállított hőmérséklet ismét lecsökken, a ventilátor automatikusan kikapcsol. Ez biztosítja, hogy a helyiségekbe kizárólag a beállított hőmérsékletnek megfelelő meleg levegő áramlik, ugyanakkor elkerülhető a kéményventilátor felesleges működése, és így energiát takarít meg.

A meleg levegőt ezután a szellőzőrendszeren keresztül más helyiségekbe, például nappaliba, gyerekszobába, hálószobába vagy más olyan terekbe vezeti, amelyekbe hőt szeretnénk juttatni.

 


A megfelelő csővezetéket és a megfelelő ventilátort a szellőzőrendszer hosszának függvényében kell kiválasztani. Minél hosszabb a légcsatorna, annál nagyobb teljesítményűnek kell lennie a kandalló ventilátornak. Az egyes helyiségek légkivezetésére hagyományos szellőzőrácsok vagy állítható légszelepek használhatók. Kínálatunkban különböző kialakítású, színű és méretű szellőzőrács és anemosztát (légszelep) található.

A ventilátor elé telepített vagy elhelyezett szűrő további védelmet nyújt a ventilátornak és a hozzá csatlakoztatott szellőző csöveknek a szennyeződés ellen.


Azt is tartsa szem előtt, hogy a légcsatornának egyszerűnek, rövidnek és ellenállónak kell lennie a magas hőmérséklettel szemben. A felesleges hőveszteség elkerülése érdekében célszerű a légcsatornákat szigetelni. Alternatívaként már szigetelt csővezetéket is alkalmazhatunk. A szigetelés csökkenti a készülék zajszintjét, és megakadályozza a kondenzátum kialakulását a csővezeték felületén és a csővezetékben.

A meleg levegő elosztásának ezt a formáját különösen azoknak a lakástulajdonosoknak ajánljuk, akik nagyobb lakásfelújítást, illetve egy új építésű otthont terveznek. Ennek oka, hogy a csővezeték telepítésekor számos kiigazításra van szükség, hogy az egyes csövek ügyesen beépüljenek a ház szerkezetébe és ne legyenek láthatók. Az újépítésű ingatlanok esetén célszerű ezt az építészekkel és a tervezőkkel is megbeszélni, és már a ház általános tervezésénél figyelembe venni a meleg levegő eloszlását is.

Hogyan oldható meg a meleg levegő eloszlása a házban?


A hőelosztó rendszerek későbbi rekonstrukciója és telepítése

A meleg levegő szétosztásának más helyiségekbe a szokásos háztartási és fürdőszobai ventilátorok igénybevételével is megoldható. Ez a variáció a hőelosztó rendszerek utólagos felszerelésére alkalmas, mivel alacsony építési ráfordítással bír.


A hagyományos fürdőszobai ventilátor a falba van telepítve. Mivel a meleg levegő a mennyezet alatt gyűlik össze, célszerű a ventilátort minél magasabban elhelyezni. A szomszéd helyiségben szellőzőrács van felszerelve. A ventilátort és a rácsot egy légcsatorna köti össze, amelyet a fal vastagságától függően le kell rövidíteni. A szilárd csatlakozás és az összes elem tökéletes tömítése érdekében PVC ragasztószalag használatát javasoljuk.

Ezenkívül ajánlott egy hőszabályozó, például az RT-10 telepítése is. A termosztátot fűtési és légkondicionáló rendszereknél, illetve a szellőzőrendszereknél egyaránt alkalmazzák bizonyos hőmérséklet fenntartása a helyiségben. A ventilátor automatikusan bekapcsol, ha a levegő egy bizonyos hőmérséklet felé emelkedik. A legtöbb hőszabályozónál a hőmérséklet állítható. A meleg levegőt ezt követően egy ventilátor továbbítja a szomszédos helyiségekbe.

Ha nem kíván egyedi komponensket vásárolni, akkor a meleg levegő falon keresztüli elosztásához gazdaságos Dalap THERMO szettünket ajánljuk. Ez a szett ventilátort, csövet, rácsot és termosztátot tartalmaz. Az összes tartozéka kölcsönösen kompatibilisek egymáshoz.

A családi házak és lakások könnyen korszerűsíthetők ezzel a költséghatékony, több helyiség fűtését egyszerre végző módszerrel. Nem kell nagyobb módosításokat végeznie az épületekben, a telepítés gyors, és a meleg levegőt hatékonyan szétoszlatja a ház vagy a lakás további helyiségeiben.

Kapcsolatba léphet velünk a +36 30 753 8599-es telefonszámon vagy e-mailben az info@dalap.hu e-mail címen

A cikkben felsorolt ​​termékek

Hasonló cikkek

6 perc olvasás
A levegő hővisszanyerése és a hulladékhő hasznosítása. Győződjön meg róla, hogy a visszaszerzésnek van-e értelme a költségmegtakarítás szempontjából.
A teljes cikk megjelenítése
2023.04.27
6 perc olvasás
Szükséges a levegő felmelegítése? Tanácsot adunk a meleg levegő elosztásának módjáról és az ehhez szükséges eszközökről.
A teljes cikk megjelenítése
2023.04.27

Légtechnikai tippek és tanácsok. Időközönként e-maiben érkeznek.

Adja meg e-mail címét
Hozzájárulok ahhoz, hogy az e-mail címem megadásával, személyes adataim feldolgozásra kerüljenek .
Dulácska u. 2
2045 Törökbálint
Atlanta Center

Hé-Pé, 08:00-16:30

Átvételi pontok egész Magyarország területén
Térkép
Készpénzzel
Utánvéttel
Kártyával
Átutalással
Apple Pay
Google Pay
QR kód
... és kártyával is fizethet üzletünkben.
Ezt az oldalt a reCAPTCHA védi, és a következőkre vonatkozik Adatvédelmi irányelvek és Általános Szerződési Feltételek Google cég.
Utoljára megtekintett 2
Fém csőventilátor karimával 400V-os kivitelben, Ø 515 mm
Mennyezeti ventilátor LED világítással és távirányítással Westinghouse GRAHAM 72208, Ø 132 cm
Mutasd mindet
Fel