Új webáruházunk van! Az Ön véleménye fontos számunkra, szeretnénk tudni, hogy tetszik. Tudna szánni 3 percet egy rövid kérdőívre?

Elrejtem
+36 30 753 8599 (Hé-Pé, 08:00-17:00)
+36 30 753 8599 Hé-Pé, 08:00-17:00
Vásároljon még 25 000 Ft
értékben és a szállítás ingyenes!
0
Kosár
0 Ft ÁFA-val
Jelenleg az Ön kosara üres.
A kiválasztáshoz tanácsra van szüksége? Próbálja ki a tanácsadónkat.
Menü

A légszállításhoz és a légelosztáshoz szükséges elemek

24.5.2023
Válaszolt:
Katalin Berend Kádár
Katalin Berend Kádár
Megfelelő telepítés
Nehézség: Nehézség Nehézség Nehézség Összetettebb
Válasz:

Elosztás:

A légcsatornák az alapanyag szerinti osztályozás szerint fém és műanyag légcsatornákra oszthatók, valamint tovább specifikálhatók formájuk szerint kerek és szögletes (négyzet) alakúra.

 

Műanyag csővezetékek:

A légtechnikai célokra tervezett műanyag csővezeték rendkívül ellenálló, antisztatikus és UV-álló ABS műanyagból készül. A PVC kerek csővezetékek esetében a csővezeték leggyakrabban alkalmazott átmérője nem haladja meg a 150 mm. Egy másik típust képviselnek a PVC szögletes csővezetékek, melyek alkalmazása szűkebb és olyan helyeken is lehetséges, ahol a kerek csővezetékek alkalmazására nincs mód. Könnyű szerkezet, egyszerű felosztás és gyors csatlakoztatás az adott tartozékok segítségével.Fém csővezetékek:

A fém csővezetékek vékony horganyzott fémlemezből készülnek. A spirális megerősítés nagyobb szilárdságot biztosít. Hőállósága 100 Celsius fok körüli. A Spiro csővezeték korrózióálló és hosszabb élettartammal rendelkezik. Erős és ellenálló konstrukció, horganyzott fémlemez és a tartozékok egyszerű csatlakoztatása. A Spiro csővezetékeken kívül a fém csővezetékek közé sorolhatók még a rugalmas ALUDAP FLEXI csővezetékek és a rugalmas alumínium csővezetékek (polyvent).

 


Kerek csővezeték vagy szögletes (négyzet alakú) csővezeték

A kerek csővezetékek a légtechnikához leggyakrabban alkalmazott csővezetékek. Ez a könnyű kezelhetőségnek és a könnyen beszerezhető alkatrészek széles választékának egyaránt köszönhető. Ezek a légcsatornák a barkácsoló mestereknek, a kisebb építőipari cégeknek és kisebb terekhez alkalmasak.

A négyzet alakú csővezetékek gyakran olyan nagy gyárakban és csarnokokban alkalmazzák, ahol a légtechnikai rendszer egyedi tervezésű.

Ezeket a csővezetékeket jellemzően olyan nagyvállalatok alkalmazzák, amelyek egyedi klímaberendezéseket telepítenek, pl. nagyobb építőipari vállalatok.

Katalin Berend Kádár
Katalin Berend Kádár
+36 30 753 8599 (Hé-Pé, 08:00-17:00)

Légtechnikai tippek és tanácsok. Időközönként e-maiben érkeznek.

Adja meg e-mail címét
Hozzájárulok ahhoz, hogy az e-mail címem megadásával, személyes adataim feldolgozásra kerüljenek .
Dulácska u. 2
2045 Törökbálint
Atlanta Center

Hé-Pé, 08:00-17:00

Átvételi pontok egész Magyarország területén
Térkép
Készpénzzel
Utánvéttel
Kártyával
Átutalással
Apple Pay
Google Pay
QR kód
... és kártyával is fizethet üzletünkben.
Ezt az oldalt a reCAPTCHA védi, és a következőkre vonatkozik Adatvédelmi irányelvek és Általános Szerződési Feltételek Google cég.
Fel