+36-30 / 753 8599 (Hé-Pé, 08:00-16:30)
+36-30 / 753 8599 Hé-Pé, 08:00-16:30
Vásároljon még 25 000 Ft
értékben és a szállítás ingyenes!
0
Kosár
0 Ft ÁFA-val
Jelenleg az Ön kosara üres.
A kiválasztáshoz tanácsra van szüksége? Próbálja ki a tanácsadónkat.
Menü

Mennyezeti ventilátorok, hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Válasz:A megfelelő mennyezeti ventilátor kiválasztása nem csak a megfelelő szín és formatervezés kiválasztásáról szól. A döntés meghozatalánál néhány kulcsfontosságú tényezőt is figyelembe kell venni annak érdekében, hogy a ventilátor maximális hatékonyságot és élvezetet nyújtson.

1. Döntse el, hová szeretné felszerelni a mennyezeti ventilátort

A legtöbb mennyezeti ventilátort a szoba közepén helyezik el, így lehetővé téve a zavartalan légáramlást az egész helyiségben. Nagyobb helyiségek esetében azonban 2 vagy akár több mennyezeti ventilátor megfelelőbb megoldás lehet. Ha segítségre van szüksége a nagyméretű helyiségek (pl. csarnokok, éttermek, várótermek, raktárak stb.) kialakításával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal, szívesen adunk tanácsot! Biztonsági okokból nem javasoljuk a mennyezeti ventilátor telepítését a mennyezethez közel elhelyezett magas ágyak (pl. emeletes ágyak) fölé.

2. Vegye figyelembe a szoba különböző szempontjait

Az egyik fő tényező azon helyiség (helyiségek) mérete, ahol a ventilátort szeretné elhelyezni.

A szoba mérete:

Kis méretű helyiség - legfeljebb 20 m² (4x5 m): Kisebb helyiségekbe igény szerint 76 cm és 122 cm közötti átmérőjű mennyezeti ventilátorokat ajánlunk (kisebb hálószobák, öltözők, kisebb konyhák).

Közepes helyiség - 20-30 m² (5x5 m): Közepes méretű helyiségekbe legalább 122 cm, ideális esetben 132 cm vagy annál nagyobb átmérőjű mennyezeti ventilátorokat ajánlunk (nappalik, közepes méretű hálószobák, konyhák, kisebb rekreációs területek).

Nagy helyiség - 30-40 m² (6x7 m): Nagyméretű helyiségekbe legalább 132 cm, de ideális esetben 142 cm vagy annál nagyobb átmérőjű mennyezeti ventilátorokat ajánlunk, pl. az Industrial termékcsalád készülékeit (nagyobb szobák, családi szobák, étkezők, üvegházak, gyártócsarnokok stb.).

Szintén fontos tényező annak a helyiségnek a belmagassága, ahová a ventilátort telepíteni szeretnénk.

A mennyezet magassága:

Alacsony mennyezet (260 cm): Ideális a Hugger rögzítő rendszerrel alkalmazása, a rögzítés a hosszabbító rúd nélkül történik.

Hagyományos mennyezet (260-től 300 cm-ig): A Downrod rögzítő rendszer, amely a legszélesebb körben alkalmazott rendszer, és lehetővé teszi a hosszabbító rúd (30 cm vagy 45 cm) felszerelését.

Nagy bellmagasság (300 cm vagy több): A hagyományos mennyezetekhez hasonlóan ebben az esetben is a Downrod rendszer alkalmazását javasoljuk egy 45 cm-es hosszabbító rúddal kiegészítve.

Miután figyelembe vette ezeket a paramétereket, Önön múlik, hogy melyik mennyezeti ventilátort választja ki, minden embernek más a ízlése, a formatervezés iránti igénye. A Westinghouse mennyezeti ventilátorok ideális kiegészítői, dizájnelemei lesznek bármely helyiségnek, legyen az akár egy modern szoba, egy rusztikus szoba, egy ipari épület, vagy üvegház stb.

A mennyezeti ventilátor lapátjainak távolsága a padlótól

A mennyezeti ventilátor telepítése egy szabványos rögzítési mód esetén (hosszabbító rúd nélkül) a telepítési ponton körülbelül 30-40 cm-el csökkenti a mennyezet magasságát. Ezt a tényt különösen az alacsonyabb belmagasságú helyiségekben élő magasabb egyéneknek kell figyelembe venni.

 Kapcsolatba léphet velünk a +36 30 753 8599-es telefonszámon vagy e-mailben az info@dalap.hu e-mail címen.

További kérdések a kategóriából Hogyan működik?

Légtechnikai tippek és tanácsok. Időközönként e-maiben érkeznek.

Adja meg e-mail címét
Hozzájárulok ahhoz, hogy az e-mail címem megadásával, személyes adataim feldolgozásra kerüljenek .
Dulácska u. 2
2045 Törökbálint
Atlanta Center

Hé-Pé, 08:00-16:30

Átvételi pontok egész Magyarország területén
Térkép
Készpénzzel
Utánvéttel
Kártyával
Átutalással
Apple Pay
Google Pay
QR kód
... és kártyával is fizethet üzletünkben.
Ezt az oldalt a reCAPTCHA védi, és a következőkre vonatkozik Adatvédelmi irányelvek és Általános Szerződési Feltételek Google cég.
Fel