+36-30 / 753 8599 (Hé-Pé, 08:00-16:30)
+36-30 / 753 8599 Hé-Pé, 08:00-16:30
Vásároljon még 25 000 Ft
értékben és a szállítás ingyenes!
0
Kosár
0 Ft ÁFA-val
Jelenleg az Ön kosara üres.
A kiválasztáshoz tanácsra van szüksége? Próbálja ki a tanácsadónkat.
Menü

Miképpen válasszuk ki a megfelelő asztali ventilátort?

20.4.2022
6 perc olvasás
Berend-Kádár Katalin
Berend-Kádár Katalin
A ventilátorok és a légtechnika világa

Miképpen válasszuk ki a megfelelő asztali ventilátort?

Melege van, szeretné lehűteni magát? Ennek egyik módja az asztali ventilátorok alkalmazása. Mielőtt elmegy egy üzletbe vagy rendel az interneten, érdemes átgondolni, hogy valójában mit is vár el egy ilyen típusú ventilátortól. Így lehet biztos benne, hogy a befektetése megtérül.

A ventilátor kiválasztásának fontos szempontja a helyiség mérete, valamint a készülékkel szembeni elvárásunk. Ez az asztali ventilátorok kiválasztásánál sincs másképpen.

asztali ventilátorok
  
Személyes használatra vagy kisebb helyiségbe elegendő egy 20 vagy 30 cm átmérőjű asztali ventilátor. Nagyobb helyiségekhez célszerű nagyobb, körülbelül 40 cm átmérőjű ventilátort alkalmazni, illetve egy másik alternatív típust - álló ventilátort választani.

Egy másik, nem kevésbé fontos tényező a légáramlás, melynek mértékegysége m3/perc (esetleg m3/h). A légáramlás adata azt mutatja, hogy mennyi levegőt hűt le a ventilátor, minél magasabb az érték, annál erősebb a ventilátor és annál több levegőt hűt le. Ezzel összefüggő kisebb kellementlenség, hogy minél nagyobb a ventilátor teljesítménye, annál nagyobb a zajszintje. A ventilátorok önmagukban nem hangosak, a zajt a levegőt átszúró lapátok okozzák.

Az asztali ventilátor kiválasztásánál a zajszintre is gondolni kell, amelynek elfogadható mértéke összefügg a ventilátor térbeli elhelyezésével. Az olyan helyiségekbe, ahol pihenni szeretnénk, ahol nincs szükség felesleges zajra, például a hálószobába, jellemzően alacsonyabb zajszintű ventilátort válasszunk. 
Nem szabad megfeledkezni az oszcillációról (rezgés) és a biztonságról sem. Ma a ventilátorok túlnyomó többsége oszcillációs funkcióval rendelkezik, és az egyenletes oldalirányú forgásnak köszönhetően jobban hűti és elosztja a levegőt.

Ami a biztonságot illeti, nem kizárólag az emberek, kiváltképpen gyerekek, védelme nagyon fontos, hanem a házi kedvenceké is. Biztosítanunk kell, hogy ne sérüljenek meg. A minőségi asztali ventilátorok védőráccsal vannak felszerelve, amely megakadályozza a lapátokkal való érintkezést. Kivételt képeznek az innovatív, lapát nélküli ventilátorok, amelyek egyedi kialakítása nem rejt ilyen veszélyt. Ezen túlmenően a modern típusú készülékek időzítővel vannak felszerelve, és ez lehetőséget biztosít a működési időkorlás beállítására, meghatározhatjuk, mikor kapcsoljon ki a ventilátor.

 lapát nélküli ventilátorok
Ezen paraméterek mérlegelése után már csak Önön múlik, hogy melyik asztali ventilátort választja. A széles választéknak köszönhetően nem okoz gondot úgy kiválasztani a megfelelő készüléket, hogy ne zavarja a helyiség belső kialakítását, éppen ellenkezőleg, szerves részévé váljon, vagy akár önmagában a helyiség egyik dizájnelem legyen.

Végül már csak az marad hátra, hogy átgondoljuk a ventilátor tárolását a hidegebb évszakokban, amikor nincs rájuk szükség. Fontos, hogy a ventilátor ne zavarjon, hogy összecsukható és könnyen tárolható legyen.

A cikkben felsorolt ​​termékek

Berend-Kádár Katalin
Berend-Kádár Katalin
+36-30 / 753 8599 (Hé-Pé, 08:00-16:30)

Légtechnikai tippek és tanácsok. Időközönként e-maiben érkeznek.

Adja meg e-mail címét
Hozzájárulok ahhoz, hogy az e-mail címem megadásával, személyes adataim feldolgozásra kerüljenek .
Dulácska u. 2
2045 Törökbálint
Atlanta Center

Hé-Pé, 08:00-16:30

Átvételi pontok egész Magyarország területén
Térkép
Készpénzzel
Utánvéttel
Kártyával
Átutalással
Apple Pay
Google Pay
QR kód
... és kártyával is fizethet üzletünkben.
Ezt az oldalt a reCAPTCHA védi, és a következőkre vonatkozik Adatvédelmi irányelvek és Általános Szerződési Feltételek Google cég.
Fel