+36-30 / 753 8599 (Hé-Pé, 08:00-16:30)
+36-30 / 753 8599 Hé-Pé, 08:00-16:30
Vásároljon még 25 000 Ft
értékben és a szállítás ingyenes!
0
Kosár
0 Ft ÁFA-val
Jelenleg az Ön kosara üres.
A kiválasztáshoz tanácsra van szüksége? Próbálja ki a tanácsadónkat.
Menü

Mennyezeti ventilátor világítással vagy anélkül?

11.4.2022
7 perc olvasás
Berend-Kádár Katalin
Berend-Kádár Katalin
A ventilátorok és a légtechnika világa

Stropní ventilátor se světlem nebo bez světla?

Meghatározta a ventilátor átmérőjét, a lapátok számát és a mennyezetre történő rögzítés módját? Ez mál félsiker – már csak egy döntés maradt hátra: a ventilátor rendelkezzen világítással, vagy legyen anélkül...

A formatervezés fontos szerepet játszik a ventilátor kiválasztásában, és ez a mennyezeti ventilátorok esetén duplán igaz.

Ha már tudja, hogy a levegő hatékony eloszlatásához a helyiségben milyen átmérőjű ventilátorra van szüksége, hogy a ventilátort milyen magasságban célszerű telepíteni és hogyan kell rögzíteni a mennyezethez, akkor már csak egy utolsó döntés marad - a mennyezeti ventilátor rendelkezzen beépített világítással?

A mennyezeti ventilátor telepítésének helye általában megegyezik a csillár elhelyezésével

A mennyezeti ventilátor telepítésének helye a legtöbb esetben megegyezik a csillár elhelyezésével. Ezért ne azon tűnődjön, hogy: „A ventilátor rendelkezzen világítással?”, hanem tegye fel magának a kérdést: „Ventilátor világítással, miért is ne?”

A mennyezeti ventilátort a mennyezet központi részén, annak középpontjában kell elhelyezni. Ez az előfeltétele a ventilátor optimális működésének. És biztosan nem szeretné, hogy a csillár – a szoba központi világítása máshol legyen.

A világítással rendelkező mennyezeti ventilátorok egyik előnye, hogy nappalikba, konyhákba, étkezőkbe, hálószobákba, gyerekszobákba, éttermekbe és szállodákba egyaránt alkalmazhatók: Felkapcsolja a lámpát a ventilátor elindítása nélkül, vagy bekapcsolja a mennyezeti ventilátort világítás nélkül. Egy olyan ezközzel lesz gazdagabb, amely nemcsak világít, hanem nyáron hűt, télen pedig a fűtési költségek akár 30%-os megtakarítást éri el.

Westinghouse mennyezeti ventilátorok - modern formatervezésű lámpákkal

Az amerikai Westinghouse cég, a világ egyik vezető mennyezeti ventilátorgyártója, egyben a dekorcsillárok, a kültéri világítás és a LED-rendszerek hagyományos gyártója is.

A Westinghouse termékei ezért nemcsak megbízható és nagy teljesítményű mennyezeti ventilátorok, hanem modern, elegáns megjelenésű és kiváló minőségű mennyezeti lámpák egyben.

Információ a bővítésről / csatlakozás más cikkekhez:

 1. A lapátok száma kulcsfontosságú a ventilátor megfelelő működéshez?

  A lapátok számának nincs túl nagy jelentősége a ventilátor megfelelő működése szempontjából. A lapátok száma befolyásolja a zajszintet, a csendes működést és a formatervezést.
 2. Miért válasszunk mennyezeti ventilátort?

  Nyári üzemmód - ventilátor a meleg levegőt keringeti a helyiségben, ezáltal egy „szellő“ jellegű légáramlást hoz létre, amely a helyiségben tartózkodók számára kellemes hőérzetet biztosít.
   
  Téli üzemmód – ventilátor a hideg levegőt a padlótól felfelé, a mennyezet felé tereli, megkeveri a mennyezetnél megállt meleg levegővel, majd a falak mentén visszaáramoltatja a padló irányába. Ez megakadályozza a hő felgyülemlését a mennyezetnél - a termosztát hamarabb kikapcsol és „megtakarítást” érünk el.
 3. Hogyan válasszuk ki a mennyezeti ventilátor megfelelő vezérlését?

  A húzókapcsolóval felszerelt ventilátoroknál fontos, hogy más vezérlők használatakor pl.: rádióhullámos, infravörös, hogy a húzókapcsolón legyen a leggyorsabb fordulatszám, hogy ne a 2-es vagy akár az 1-es sebességi fokozatot szabályozzuk, mert akkor bekövetkezne a fordulatszám csökkentése kb. (1/3) / 1, 2 vagy 3 arányban.

  A vezérlő egységet úgy válasszuk meg, hogy a lehető legkényelmesebb legyen számunkra, az infravörös távvezérlést akkor választjuk, ha nincs szükség rádióhullámos vezérlésre (akadálymentes a kilátás a ventilátorra).

  A rádióhullámos vezérlést viszont akkor válasszuk, ha például a konyhában vagyunk, és csak részletesen látjuk a ventilátort.

  Lehetőségünk van választani (rádióhullámos vezérlők esetén) az egyszerű vezérlőktől kezdve az olyan funkciókkal rendelkező vezérlő egységekig, mint a termosztát, az időzítő stb.

  Az utolsó változat a falba/falra szerelhető vezérlés, amelynél a ventilátor működését egy kerék segítségével vezéreljük, az 1-4 sebességek közül választhatunk, illetve a gombbal a világítás be- és kikapcsolását is irányíthatjuk.
 4. Milyen a különbség a rádióhullámos és az infravörös vezérlés között?

  Az infravörös vezérlés fény segítségével juttatja el az utasítást a vezérlő egységből a vezérlőmodulba, amely továbbítja a kívánt beállítás parancsát. A sugaraknak megszakítás (akadály) nélkül kell vezetnie az utasítást adó és az utasítást befogadó adóvevő között (úgy működik, mint a TV-nél, vagy képzeljük el egy célpontot, amit lézerrel találunk el).

  Ezzel szemben a rádióhullámú vezérlés egy bizonyos rádiófrekvenciával működik, amely minden irányban hullámokban bocsát ki. Ez nagy előny az infravörös vezérléssel szemben. Ezt a frekvenciát módosíthatjuk úgy, hogy ha a nappaliban lévő ventilátort akarjuk vezérelni, akkor ne irányítsuk a mennyezeti ventilátort pl. a szomszéd lakásban vagy a hálószobában.
 5. Minden mennyezeti ventilátorhoz használható bármilyen vezérlő?

  Ha WESTINGHOUSE mennyezeti ventilátorral rendelkezik, akkor a kínálatunkban található mennyezeti ventilátorhoz ajánlott bármelyik vezérlő egység közül választhat.
 6. Hogyan válasszuk ki a megfelelő hosszabbító rudat a mennyezeti ventilátorhoz?

  Ilyen esetben a döntő szempont, hogy mekkora a padló és a mennyezet közti távolság.  Számításba vehetjük esetleg azt is, hogy milyen intenzíven akarjuk érezni a ventilátortól áramló „szellőt“. A biztonságot is fontos figyelembe venni. Ügyeljünk arra, hogy ha a kezünket a fejünk fölé emeljük ne érjük el a ventilátorlapátokat, ezzel elkerüljük a véletlen sérüléseket. 

A cikkben felsorolt ​​termékek

Berend-Kádár Katalin
Berend-Kádár Katalin
+36-30 / 753 8599 (Hé-Pé, 08:00-16:30)

Légtechnikai tippek és tanácsok. Időközönként e-maiben érkeznek.

Adja meg e-mail címét
Hozzájárulok ahhoz, hogy az e-mail címem megadásával, személyes adataim feldolgozásra kerüljenek .
Dulácska u. 2
2045 Törökbálint
Atlanta Center

Hé-Pé, 08:00-16:30

Átvételi pontok egész Magyarország területén
Térkép
Készpénzzel
Utánvéttel
Kártyával
Átutalással
Apple Pay
Google Pay
QR kód
... és kártyával is fizethet üzletünkben.
Ezt az oldalt a reCAPTCHA védi, és a következőkre vonatkozik Adatvédelmi irányelvek és Általános Szerződési Feltételek Google cég.
Fel