+36-30 / 753 8599 (Hé-Pé, 08:00-16:30)
+36-30 / 753 8599 Hé-Pé, 08:00-16:30
Vásároljon még 25 000 Ft
értékben és a szállítás ingyenes!
0
Kosár
0 Ft ÁFA-val
Jelenleg az Ön kosara üres.
A kiválasztáshoz tanácsra van szüksége? Próbálja ki a tanácsadónkat.
Menü

Kandalló a 21. században, képes kifűteni az egész házat vagy

20.4.2022
6 perc olvasás
Berend-Kádár Katalin
Berend-Kádár Katalin
A ventilátorok és a légtechnika világa

Kandalló

A meleg napok már rég elmúltak, és a tél beköszöntével kezdünk több időt tölteni otthonunkban. Hogyan képzel el egy ideális téli estét? Kint havazik, Ön otthon van, egy fotelban ülve éppen könyvet olvas és ...? Mindeközben a kandallóból az égő fa ropogása hallatszik? Határozottan igen. És lehet, hogy otthonában van is egy kandalló, így csak arra vár, hogy eljöjjön a megfelelő idő, hogy végre befűthesse.

De ha egy átlagos lakásban él, akkor nehéz elképzelni, hogy kandallót építsen a nappali közepén. Ha pedig családi házban lakik, akkor lehet, hogy kialakítására van elegendő hely, de megépítése jelenleg nehézségbe ütközne. Mivel azonban a jelen sokféle változatos megoldást kínál, nem csak klasszikus kandallóban gondolkodhatunk, hiszen vannak kandallókályhák és modern beépíthető kandallók is. Az utolsó két megoldás lakásokban is alkalmazható. Ha azt gondolja, hogy ez pénzkidobás, mert évente csak néhány alkalommal használhatná, akkor téved.
 
OBRÁZEK
 
A kandalló, a kandallókályha és a beépíthető kandalló ideális választás a fűtés megoldására. És nem csak arra a helyiségre gondolunk, ahol a kandalló található. Jelenleg a piacon kapható kandallóventilátorok az egész lakás vagy ház optimális fűtésére alkalmasak. Ahogy már a neve is sugallja, ez egy olyan készülék, amely a kandallóból, a kandallókályhából, vagy a beépített kandallóból meleg levegőt fúj kifelé minden, Ön által kiválasztott helyiségbe. Ha attól tart, hogy a fűtési költség túl magas lesz, akkor ismét téved.

A kandallóventilátor termosztáttal van felszerelve, ezáltal amint a kandalló hőmérséklete eléri az Ön által beállított hőmérsékletet, a kandallóventilátor automatikusan bekapcsol, és megkezdi a meleg levegő elosztását a helyiségekben. Amint azonban a hőmérséklet a beállított szint alá csökken, a ventilátor kikapcsol. Így biztos lehet benne, hogy csak az Ön által beállított hőmérsékletű levegő áramlik a helyiségekbe, egyúttal elkerülhető a kandallóventilátor felesleges működtetése is, ezáltal pedig elektromos energiát takaríthat meg.
 
kandallószigetelt légcsatornákat
  
És most néhány információ azok számára, akik már azon gondolkodnak, hogy milyen légcsatornákra van szükség, és ezen típusú ventilátorok milyen átmérővel rendelkeznek. Kínálatunkban megtalálható 125 mm, 150 mm és 160 mm csatlakozási átmérővel rendelkező kandallóventilátorok. A meleg levegő elosztásához szigetelt légcsatornákat ajánlunk, amelyek hőállósága legfeljebb 250 ° C. A beépíthető kandallók elengedhetetlen eleme a kandallószűrő, amely a meleg levegő szűrésére és magának a ventilátornak az élettartamának meghosszabbítására szolgál. A szűrő a hőforrás, azaz a kandalló, a kandallókályha vagy a beépített kandalló és a kandallóventilátor közé kerül beépítésre. A szűrő természetesen hőszigetelt.

Így most már tudja, hogy a ropogó fa hangja mellett átadhatja magát a téli esték varázslatos hangulatának, s közben, amíg Ön kikapcsolódik, a többi helyiség fűtése is megvalósul. A kellemes a hasznossal párosul. És valljuk be őszintén, semmi sem hasonlítható a kandallóból áradó kellemes meleghez.

A cikkben felsorolt ​​termékek

Berend-Kádár Katalin
Berend-Kádár Katalin
+36-30 / 753 8599 (Hé-Pé, 08:00-16:30)

Légtechnikai tippek és tanácsok. Időközönként e-maiben érkeznek.

Adja meg e-mail címét
Hozzájárulok ahhoz, hogy az e-mail címem megadásával, személyes adataim feldolgozásra kerüljenek .
Dulácska u. 2
2045 Törökbálint
Atlanta Center

Hé-Pé, 08:00-16:30

Átvételi pontok egész Magyarország területén
Térkép
Készpénzzel
Utánvéttel
Kártyával
Átutalással
Apple Pay
Google Pay
QR kód
... és kártyával is fizethet üzletünkben.
Ezt az oldalt a reCAPTCHA védi, és a következőkre vonatkozik Adatvédelmi irányelvek és Általános Szerződési Feltételek Google cég.
Fel